la cafenea, forum

Torturile diplomat

publicat: 11.09.2017; autor: Adina Lazar

Torturile diplomat inseamna eleganta si rafinament. De asemenea, potrivite la orice gen de aniversare sau eveniment, torturile diplomat sunt deserturi usor de preparat si de ornat, facandu-le unele dintre deserturile cele mai potrivite pentru realizarea de torturi aniversare personalizate. Iata o reteta de tort diplomat foarte simpla si gustoasa!

Ingredinete blat:

  • 4 oua,
  • 2 cani de zahar,
  • 1 cana de faina,
  • 3 linguri de cacao,
  • 5 linguri de ulei,
  • 5 linguri de apa, sare.

Ingrediente crema:

  • 4 oua,
  • 200 gr. de zahar,
  • 1 plic de gelatina,
  • 500 ml de frisca.

Ingrediente decor:

  • piscoturi,
  • portocale,
  • kiwi,
  • struguri,
  • banane,
  • alte fruncte la alegere

Si daca avem deja ingredientele, putem trece la prepararea tortului:

Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile cu putina sare. Din apa si zahar formam un sirop pe care il fierbem bine si pe care il turnam fierbinte peste albusurile batute bine, mixand continuu compozitia. Adaugam apoi peste compozitie galbenusurile si cele 5 linguri de ulei. Amestecam faina cu cacaoa si apoi le adaugam usor in compozitia initiala, amestecand usor si bine toate ingredientele. Punem aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina si apoi il punem la cuptor pana se coace. Cand este gata, il scoatem si il lasam la racit.

Pentru prepararea cremei, batem ouale impreuna cu zaharul si se pun apoi la o baie de abur pana au consistenta asemanatoarea cu cea a smantanii. Se lasa apoi la racit si se bate frisca bine. Gelatina se incalzeste in 3 linguri de apa si apoi se omogenizeaza cu crema de ou. Se adauga apoi si frisca si bucatele de fructe. Se pot folosi fructe doar din compot asemenea ananasului, piersicilor sau caiselor.

Blatul se pune pe un platou, se taie in doua, se insiropeaza usor cu un sirop format din apa si zahar sau din sucul de la compotul de fructe, se adauga crema si apoi cealalta parte de blat. Peste tort se pune restul de crema si apoi se realizeaza un decor din fructe. Puteti folosi pentru decor rondele de kivi, portocale, ananas. Puteti opta si pentru capsuni sau fructe de padure. De asemenea, puteti apela si pentru prepararea unui jeleu din comert (se gaseste la plicuri in marile centre comerciale si nu numai) care se poate turna peste fructele de decor, oferind astfel stabilitate acestora.

Aici puteti gasi mai multe informatii despre torturi si prajituri pentru toate gusturile si varstele.