la cafenea, forum

Porti batante - criterii de eficienta

publicat: 03.05.2017; autor: S. Ionela

Portile batante sunt o metoda eficienta si eleganta de protejare a resedintei. Acest tip de porti ofera, pe langa protectie sporita, si un aer somptuos, modern si luxos. In plus portile batante sunt realizate, de regula, in concordanta cu arhitectura locuintei astfel ca vin ca o completare care sa infrumuseteze imaginea de ansamblu a proprietatii.
Modul de deschidere a portilor batante, asemanator a doua aripi, personalizeaza cu adevarat locuinta. Portile batante se pot deschide in doua moduri, in functie de spatiul disponibil: in exterior sau in interior.

porti batante

kituri de automatizare a portilor batante

Avantajele portilor batante sunt numeroase, in primul rand pastreaza persoanele nedorite in exterior, astfel ca utilizatorii au control deplin asupra persoanelor care intra pe proprietate, sunt durabile si robuste, si isi pastreaza aspectul inedit pentru o perioada indelungata. Putem spune deci, ca portile batante sunt in fapt investitii in siguranta si protectie.
Portile batante sunt ideale pentru familiile care au copii si animale de companie. Cei mici pot fi lasati in deplina siguranta sa se bucure de avantajele curtii sau gradinii din fata casei.

Automatizarea portilor batante este o metoda care creste siguranta locuintei, deci aceasta metoda este implementata de tot mai multi clienti. Tehnologia de ultima generatie a kiturilor de automatizare a portilor batante permite inchiderea si deschiderea portilor printr-o simpla apasare de buton, fara a necesita vreun efort din partea utilizatorilor.

 

Criterii care asigura eficienta portilor batante

sisteme de automatizare a portilor batante

Pentru a beneficia de toate avantajele portilor batante automatizate, specialistii recomanda alegerea sistemului de motorizare corect in functie de parametrii principali: dimensiunea aripilor portilor, greutatea acestora, ciclul de functionare, dimensiunea stalpilor de sustinere a portilor. Tipul telescoapelor care sunt implementate pe sistemele de automatizare trebuie alese in functie de distanta dintre balama si marginea stalpului. Pentru distante mai mici de 15 cm se aleg motoare telescopice scurte, iar pentru distante mai mari se opteaza pentru motoare telescopice lungi sau cu brate articulate.

Sistemele de automatizare a portilor batante pot fi montate in partea inferioara a planului portii, pe interior, insa pot fi fixate si sub nivelul portii daca constructia nu permite implementarea variantei clasice de montaj. O alta solutie recomandata de specialisti este montarea in spatele planului portii. In aceasta situatie spatiul de montaj este redus si nu poate fi implementata niciuna dintre metodele amintite anterior.

Un avantaj al sistemelor de automatizare a portilor batante este kitul video-interfon, care creste siguranta persoanelor din resedinta. Prin acest canal de comunicare se poate analiza mai rapid si mai eficient identitatea persoanei care se gaseste in fata portii. Aceste kituri si sisteme de automatizare a portilor sunt elemente care cresc confortul si valoarea proprietatii.

Criterii de eficienta a portilor batante.