la cafenea, forum

Livrare shaorma - o afacere profitabila pentru studenti

publicat: 07.07.2014; autor: Adina Lazar

Imi aduc aminte cu mare drag de prima mea afacere din anii de studentie. Imi vine sa rad ce idee nebuneasca am avut atunci cand m-am decis sa livrez shaorma prin caminele din Regie. Totul s-a intamplat fara sa-mi dau seama! Am reusit, cu acest job, sa-mi platesc chiria la camin, sa-mi cumpar haine si sa supravietuiesc toti anii de facultate, fara ajutorul parintilor.

shaorma Shaorma este mancarea preferata a studentilor din Bucuresti. Va spun acest lucru deoarece am stat 8 ani in caminele studentesti din Bucuresti si am livrat shaorma din primul an de facultate. Totul a inceput in caminele din Regie, cand colegii de camera vroiau sa manance shaorma la 1 noaptea. La inceput, cel care se ducea sa cumpere primea de la colegii de camera o shaorma gratis. Cum eu eram cel fara bani mai mereu, ma duceam fara probleme sa cumpar deoarece castigam si eu una gratis. In scurt timp, am reusit sa ma imprietenesc cu baietii de la fast food. Nu era greu sa ies in evidenta! Aproape seara de seara ma duceam si cumparam cate 5-6 shaorma. Am devenit amicul lor si le-am cerut chiar si numarul de telefon pentru a-i suna sa fac comanda din timp. La inceput, n-am castigat foarte mult din aceasta afacere. Ma multumeam cu shaorma pe care o mancam gratuit, fiind platita de colegii de camin.

Intr-o seara, proprietarul shaormeriei in cauza – singura din Regie la vremea respectiva - m-a intrebat daca nu vreau sa-l ajut la comenzile de livare shaorma pentru ei in caminele studentesti. Mi s-a parut o idee buna. Mi-am facut un program de lucru, am stabilit niste ore convenabile stiind deja cand incep comenzile sa se aglomereze si am inceput "serviciul". Astfel, intre orele 20-24.00 livram shaorma in Regie. Si pentru ca treaba sa mearga struna, am facut si cateva flyere cu anuntul in cauza si le-am impartit studentilor. Patronul shaormeriei imi dadea un procent din comenzile livrate de mine si totul mergea bine. Incepusem sa castig zilnic banuti considerabili.

Anii de studentie au trecut iar eu am fost nevoit sa ma mut in alt campus studentesc. Fast-food-urile erau tot mai dese si livratul shaormei in campus nu mai era o afacere. Nu am lasat balta ideea si am ales sa livrez shaorma in sectorul in cauza. La inceput mi-am achizitionat un scuter. Acesta m-a ajutat sa ma misc rapid, sa evit cozile si sa livrez shaorma in timp util. Am practicat acest job pentru mai multe shaormerii, in fiecare seara livrand in alt sector, pentru alt fast food. Era destul de mult de alergat dar banii castigati m-au ajutat sa supravietuiesc si sa pun pe picioare o adevarata afacere. Mi-am cumparat mai multe scutere, am luat cativa baieti si i-am pus la treaba. Initial a fost doar o incercare care s-a dovedit imediat profitabila. A urmat infiintarea unei firme si contracte cu numeroase fast food-uri. Astazi, in Bucuresti, firma mea livreaza shaorma pentru cateva zeci de fast fooduri renumite. Eu stau doar si supraveghez afacerea unde toti angajatii sunt studenti.