Cafeneaua de discutii a Comunitatii NN
Acum este Dum Noi 18, 2018 11:38

Ora este UTC + 2 [ DST ]
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 109 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 18, 2007 16:44 
Neconectat
Dependent NN

Membru din: Mie Sep 13, 2006 15:27
Mesaje: 8563
Nu pot sa nu observ cata energie negativa se descarca in acest subiect :( .Eu nu cred ca este nimeni rau intentionat,doar ca pe fondul oboselii si al stresului cotidian fiecare ajunge sa interpreteze si sa caute nod in papura in randurile scris aici si ajunge sa-si inchipuie ca cineva i s-a adresat personal aducandu-i o ofensa.

S-a dovedit ca poate fi relaxant sa te "certi" cu cineva.Si eu cred ca o cearta poate fi constructiva atata vreme cat stim sa ne oprim la timp si sa ne controlam cat de cat limbajul.Mie personal mi se par interactive discutiile cu Ila :lol: si chiar daca uneori sunt 100% de acord cu ea,simt nevoia s-o combat doar asa de dragul de a-i asculta argumentele #::h1 ...si nu este singura cu care procedez asa.Mona isi aminteste cu siguranta cum ne-am cunoscut noi pe forum #::h1 ...ne-am "certat" pana ne-am iubit si asta pentru ca discutand in contradictoriu ajungi mai repede la esenta gandirii unei persoane,inveti mai multe daca-ti pui mintea la contributie pentru a gasi argumente care sa-l combati pe celalalt.Vi se pare aberant,este? :lol: :lol: Mie nu :lol:

Ila,draga,tu ti-ai expus parerea,cine e dispus sa incerce e liber s-o faca,cred ca e cazul sa renunti la incercarea ta de a convinge pe cineva ca ai dreptate.Poate ai....dar adevarul este relativ,nu? #::h1 Hai,te rog, sa ne combatem impreuna si la alte subiecte :lol:


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 18, 2007 19:26 
Neconectat
De-al casei
De-al casei
Avatar utilizator

Membru din: Lun Oct 17, 2005 17:06
Mesaje: 562
Localitate: Montréal, Canada
Cryssmart, nu incerc sa conving pe nimeni de nimic
incerc doar sa ofer si alte deschideri, oportunitati
nu plac, ok! nimeni nu este obligat niciodata sa adopte o cale pe care n-o considera adaptabila propriei sale persoane, iar eu sunt ultima persoana care sa incerc sa impun ceva cuiva
dar de aici a lansa generalitati, gasi similitudini intre jungla (in sensul peioroativ! (eu oricum apreciind si viata din jungla)) si practica EC e mult
se poate discuta chiar si in contradictoriu cu conditia ca accentul sa se puna pe o argumentatie lipsita de aluzii la calitatea vietii interlocutorului
eu sunt mult obisnuita sa discut pe text, sa argumentez
in plus pot sa vin si cu propria experienta, pot sa expun o alta realitate vazuta din unchiul celei care practica EC, dar toate astea le pot face cat timp nu ma simt judecata, ori anumite semne de egalitate trasate reusesc mult sa-mi umbreasca atitudinea.
asa...
si nu pentru a convinge ci doar pentru a oferi noi perspective pun la dispozitia voastra un text tradus de catre una din prietenele mele, care practica EC (elizaman de pe parinti.com)

Traducere din “Natural Parenting ― Back to Basics in Infant Care
Regine A. Schön, Department of Psychology, University of Helsinki, Helsinki, Finland. Email: regine.schon@helsinki.fi (Corresponding author)
Maarit Silvén, Department of Psychology, University of Tampere, Tampere, Finland. ”
pag 121-128

Antrenamentul bebelusilor pentru toaleta – Comunicarea eliminarii

Apropierea fizica prelungita intre ingrijitor si copil faciliteaza si o abordare naturala a antrenamentului pentru toaleta, abordare care inca se aplica la scara larga in multe societati ne-industrializate (Bauer, I., 2001; Boucke, 2002; Rugolotto, Ball, Boucke, Sun, si deVries, in presa).
Contrar impresiei generale, s-a descoperit ca bebelusii sunt constienti de functiile lor de eliminare inca de la nastere si ca au, intr-o anume masura, controlul muschilor sfincteri inca de foarte devreme. Majoritatea bebelusilor semnalizeaza in vre-un fel cu putin timp inainte, in timpul sau imediat dupa urinare si defecare. Unele semnale sunt foarte evidente, in timp ce altele pot fi mai subtile. Semnalele posibile includ: deferite expresii faciale, clipitul, incordarea muschilor abdominali, scuturatul, schimari ale respiratiei, schimbari comportamentale ca linistirea sau agitatia de moment, precum si vocale ca scremut, plans, scancit, suspinat sau articularea unui sunet specific pentru toaleta. Acordand atentie semnalelor de eliminare ale copilului si devenind constient de obiceiurile lui zilnice de eliminare, este posibil ca ingrijitorul sa identifice si sa raspunda nevoilor de eliminare ale copilului. Raspunsul ia forma de a-l sprijini pe copil intr-o pozitie convenabila deasupra unui recipient, in acelasi timp putandu-se da un semnal vocal sau verbal, ca de exemplu, un sunet cu “ssssss” sau o propozitie scurta ca “trebuie sa faci pisu?” (vezi Figura 5 cu diferite locatii si pozitii de eliminare). In scurt timp, copilul va ajunge sa asocieze pozitia respective, locatia si sunetul cu activitatea la toaleta si va incepe sa elimine la semnal. In timp, copilul va comunica el insusi catre ingrijitor, din ce ince mai clar, in avans, nevoile sale de a urina si defeca.
Dupa ce ingrijitorul si copilul au invatat sa se acordeze reciproc referitor la problema toaletei, acest process reciproc de a percepe si raspunde la semnalele celuilalt duce la situatia in care majoritatea eliminarilor sa aiba loc la locatia dorita sau desupra recipientului stability. “Accidentele” pot aparea in prima faza a antrenamentului, dar frecventa lor va scadea cu timpul. In acest context, multi ingrijitori decide sa foloseasca scutece ca si masura de precautie in caz ca nu prind semnalele micutului, in timpul noptii, sau in situatiile in care murdarirea sau udarea ar fi deranjante, ca in timpul calatoriilor, sau cand stiu ca nu vor putea raspunde nevoilor de eliminare ale bebelusului. Multi parinti care folosesc aceasta metoda, lasa totusi copilul fara scutec cel putin o parte a zilei.
Copii cu care s-a procedat astfel, incheie antrenamentul pentru toaleta undeva intre varsta de 6 luni sic ea de 2 ani. Parintii occidentali, care folosesc comunicarea eliminarii, in general raporteaza o continenta diurna considerabila inainte de varsta de 18 luni (L.Boucke, personal communication, 2006). In multe societati neindustrializate, unde copii sunt lasati in mod current cu fundul gol si unde locatiile potrivite pentru evacuare nu sunt delimitate asa de strict ca si in tarile industrializate, multe mame raporteaza incheierea antrenamentului pentru toaleta la 6-12 luni (vezi si deVries, 1977). Continenta diurnal este atinsa de obicei inaintea celei nocturne. Chiar dupa ce s-a ajuns sa fie uscati in mod considerabil, copii foarte mici au inca nevoie de ajutorul ingrijitorului cu dezbracatul si imbracatul, cu dusul la toaleta in timp util si cu pozitionarea in timpul eliminarii.
Abordarea in discutie poate fi implementata de la nastere si e de dorit sa fie inceputa in primele luni de viata pentru a beneficia la maxim de avantajele sale. Cand insa bebelusilor li se permite sa elimine in scutec ca regula, ei pierd treptat simtul functiilor lor de eliminare, aceasta rezultand in antrenamentul conventional pentru toaleta mai tarziu, in prima copilarie, acesta fiind mult mai problematic. In orice caz, antrenamentul bebelosilor pentru toaleta part-time, dar cu o implementare destul de consecventa, este o alternative posibila.
Comunicarea eliminarii este o modalitate blanda si plina de respect de a privi una dintre nevoile fiziologice primare ale bebelusului si se bazeaza pe un efort comun de incredere reciproca, intimidate si comunicare continua. Este de dorit un ingrijitor implicat si rabdator cu o atitudine relaxata vis-a-vis de eventualele rateuri, care sunt parte componenta inevitabila a procesului. Este important de retinut ca prezenta abordare nu trebuie confundata cu antrenamentul timpuriu dur si rigid pentru toaleta, metoda folosita la inceputul sec 20, si prezentata de psihologia comportamentala( dupa cum se vede si in deVries si deVries, 1977). Desi antrenamentul bebelusilor pentru toaleta este consummator de timp, trebuie sa retinem ca antrenamentul pentru toaleta va lua timp, indiferent de metoda. Un avantaj al inceperii devreme este ca bebelusii si foarte constienti de nevoile lor de eliminare, cooperanti si dornici sa ia parte la process, pe cand prichinde ii, de obicei, arata mai putin interes de a se conforma antrenamentului la olita. In plus, antrenamentul conventional pentru toaleta poate confuza copilul: Ceea ce era comportament acceptabil (murdarirea scutecelor), brusc devine inacceptabil dupa o anumita varsta.
In ce masura antrenamentul precoce pentru toaleta poate fi implementata in contextul societatilor occidentale industrializate, a fost descries in doua carti recente foarte cunoscute (Bauer, I.,2001; Boucke, 2002). In literatura de specialitate privind ingrijirea bebelusilor, antrenamentul bebelusilor pentru toaleta, spre deosebire de cel al prichindeilor, cu exceptia unor mentiuni sporadice (e.g., Ainsworth, 1967; deVries and deVries, 1977; Gersh, 1978; Ravindranathan, 1978) nu fost luat in considerate deloc pana destul de recent. In acele momente cand a fost abordat subiectul, era vorba despre modalitati de ingrijire a copiilor din culturi neoccidentale. Multe din exemplificari a fost doar anecdotice. In orice ca, apar noi si noi discutii semnificative despre antrenamentul bebelusilor pentru toaleta si in contextual occidental (Rugolotto et al., in press; Sun and Rugolotto, 2004), si cu aparitia primului studiu la scara larga asupra antrenamentului precoce pentru toaleta bazat in mod predominant pe subiecti occidentali (L. Boucke, personal communication, 2006), a devenit in sfarsit disponibila informatia documentata pentru a confirma multe din supozitiile ridicate de rapoartele anterioare, mai putin sistematice. In acelasi timp, aceste rezultate mai provoaca si punctual de vedere pediatric current, cum ca bebelusii nu ar fi pregatiti pentru toaleta pana la varsta de 18-24 luni (American Academy of Pediatrics, 1998; Stadtler, Gorski, and Brazelton, 1999).

Figura 5: Comunicarea eliminarii/antrenamentul bebelusilor pentru toaleta: diferita locatii si pozitii posibile pentru sprijinirea unui bebelus in timpul urinarii sau defecarii. Fotografia a este din Diaper free! The gentle wisdom of natural infant hygiene (p. 145), by I. Bauer, 2001, Saltspring Island, British Columbia, Canada: Natural Wisdom Press. Copyright 2001 by Ingrid Bauer. Retiparita cu permisiune. Fotografiile b,c si d sunt oferite, respectiv, de catre A. Wrobel, M. Schmid-Drüner, and H. Päiväniemi.


a) Un bebelus de 2 luni, tinut in brate de mama lui, eliminand intr-un bol din poala mamei (Canada). Foto: Ingrid Bauer


Imagineb) Dupa baie, Felix, de aproape 4 luni, se elibereaza in olita (Germania). Foto: Angela Wrobel

Imagine

c) Yuna, de 1 luna si jumatate, cu o mimica concentrata, in timp ce defeca intr-un bol mic (Germania). Foto: Marion Schmid-Drüner


Imagine


d) Voitto, de 3 luni, urinand in chiuveta din baie (Finlanda). Foto: Harri Päiväniemi.

Imagine


textul in original

http://www.epjournal.net/filestore/ep05102183.pdf

_________________
Imagine

Imagine


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 18, 2007 20:06 
Neconectat
Dependent NN

Membru din: Mie Sep 13, 2006 15:27
Mesaje: 8563
Ila scrie:
nu plac, ok!

Nu,asta nu-i adevarat #::h1 textele tale nu plac 8) ,ti-am mai zis,sunt extrem de lungi si obositoare, greu de parcurs atunci cand nu prea te intereseaza subiectul

Trebuie sa faci o distinctie intre persoana ta si faptele tale....Tu ne placi,restul..... #-:p1

Stii,punand toate textele astea mari si reci(sunt asa pentru ca nu-ti apartin ci sunt redate din texte originale),noi NN-istele,ajungem uneori sa ne simtim ca la scoala,cand "doamna" ne preda o lectie lunga si plicticoasa cu un text neatractiv pe care nici nu-l citim pana la capat pentru ca obosim pe parcurs,asa ca nici gand sa vrem sa invatam ceva din el...Ma scuzi ca-s asa de directa,insa nimanui nu-i place sa se simta ca la scoala cand e ascultat la o lectie pe care n-a citit-o pentru ca n-a avut timp sau chef sau dispozitie...

Sper sa nu-mi rastalmacesti vorbele #::h1 ,noi pe tine te iubim dar te rog,nu ne mai invata nimic pentru ca suntem obosite si cu nervii terminati de niste copii rebeli :lol: .Tu apari asa...ca si cand ai fi singura care "cunoaste",iar noi,restul tare nestiutoare(deci intimidate).Ne simtim cam prostute cand vorbim cu tine :lol: ...senzatie care nu place nimanui....si vezi bine ca unele din noi isi mai pierd cumpatul si rabdarea de a te asculta.

#-:p1 #-:p1


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 19, 2007 15:25 
Neconectat
Oracol
Oracol

Membru din: Mar Iun 06, 2006 21:45
Mesaje: 4406
cryssmart scrie:
Ila scrie:
nu plac, ok!

Stii,punand toate textele astea mari si reci(sunt asa pentru ca nu-ti apartin ci sunt redate din texte originale),noi NN-istele,ajungem uneori sa ne simtim ca la scoala,cand "doamna" ne preda o lectie lunga si plicticoasa cu un text neatractiv pe care nici nu-l citim pana la capat pentru ca obosim pe parcurs,asa ca nici gand sa vrem sa invatam ceva din el...Ma scuzi ca-s asa de directa,insa nimanui nu-i place sa se simta ca la scoala cand e ascultat la o lectie pe care n-a citit-o pentru ca n-a avut timp sau chef sau dispozitie...

Sper sa nu-mi rastalmacesti vorbele #::h1 ,noi pe tine te iubim dar te rog,nu ne mai invata nimic pentru ca suntem obosite si cu nervii terminati de niste copii rebeli :lol: .Tu apari asa...ca si cand ai fi singura care "cunoaste",iar noi,restul tare nestiutoare(deci intimidate).Ne simtim cam prostute cand vorbim cu tine :lol: ...senzatie care nu place nimanui....si vezi bine ca unele din noi isi mai pierd cumpatul si rabdarea de a te asculta.

#-:p1 #-:p1


Cris, mi se pare ca ai punctat extrem de bine aici!!
Eu am urmarit cu interes acest topic, fara sa postez, tocmai pentru ca stiam ca vor aparea controverse si divergente de opinii taioase. Fara nicio suparare, dar la orice discutie in care se antreneaza Ila ies scantei, nu e acesta singurul topic la care s-a ajuns la asemenea replici.
Ila, mie teoria expusa de tine mi se pare extrem de interesanta, te admir mult pentru felul in care reusesti sa pui si in practica aceasta metoda, chiar daca eu personal nu gasesc resurse si energie pentru asa ceva, nu atat timp cat am alternativa comoda :oops: si probabil "nebenefica" a scutecelor de unica folosinta. Totusi, expunerea parerilor tale sub forma mentionata de Cris, ca si tonul folosit dau exact impresia mentionata de ea, aceea de elevi in fata profesoarei (nu ca n-am avea de invatat din ce spui tu, dar poate nu toate avem disponibilitatea necesara pentru asa ceva).
De asemenea, nu pot sa nu observ ca si tu, si Mihaela, interpretati, de multe ori, ca atac la persoana anumite replici total inofensive (pornind de la "Jungla" si continuand in fel si chip). Eu stiu ca v-ati si atacat direct, dar de obicei jignirile au aparut de la interpretari gresite ale anumitor replici. Ca sa fiu mai precisa, tu nu ai atacat direct, dar ai disecat prea mult anumite chestii, incercand sa te aperi si sa te explici, fara a accepta parerea altuia. Ce e admis de tine si respins de altii trebuie atacat, nicidecum tolerat, ceea ce nu mi se pare ok!
Inchei cu mentiunea ca intr-adevar, nu toata lumea are disponibilitatea de a parcurge cu atentie materialele expuse de tine, mai ales daca nu au interesul de a pune in practica asa ceva, asa ca unora le vine mai usor sa "dea cu pietre" in ceva ce n-au incercat decat sa inteleaga lucrurile si din punctul de vedere al celui care pune in practica.
Eu sper ca discutiile sa ramana de acum in limita topicului, pentru ca altfel iar se va ajunge si la inchiderea acestui topic, si ar fi pacat...

_________________
Imagine
Din Regulamentul forumului:
Evitati posturile care contin doar "Subscriu", "De acord", "Lol" si altele de genul acesta, care in fond nu spun nimic! E preferabil sa emiteti si o parere proprie, in ideea unei comunicari mai de substanta.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 19, 2007 18:21 
Neconectat
De-al casei
De-al casei
Avatar utilizator

Membru din: Lun Oct 17, 2005 17:06
Mesaje: 562
Localitate: Montréal, Canada
bine fetelor!
deci concluzia pe care ar trebui s-o desprind e: "mai usor cu teoriile, cu expunerile ca-s prea greoaie, nu avem timp, nu le intelegem si nu le acceptam"?
Lori, acum ca sa fim in clar, a fost mult vina mea ca nu am deschis multe din topicurile mele cu mentiunea "doar celor interesati!"
deci in concluzie, putem continua discutia avand in vedere ca se adreseaza doar unor anumite persoane, adica a celor interesate si de alte perspective, dispuse sa aloce timp, rabdare (pentru a parcurge, incerca sa inteleaga, a expune chiar si nedumeriri, neclaritati)?
cui nu-i place e ok, asa cum mie nu-mi plac multe si nu intervin la alte topicuri doar pentru a nu deveni o intrusa ( si cu toata modestia + toata infatuarea care va rezulta din marturia mea: sunt mult toba de carte, cu link-uri si referiri din cele mai apreciabile surse) as aprecia daca si la topicurile care se desfasoara intr-o linie mai "altfel" sa nu participe persoanele care nu gusta acest altfel. deci mentionand ca oricine imi ajunge cu prajina la nas eu fiind capabila chiar sa fac mari eforturi ca sa vin in intampinarea interlocutorului atunci cand nu se ajunge la replici gratuite putem sa reluam dialogul?

_________________
Imagine

Imagine


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 19, 2007 21:39 
Neconectat
Oracol
Oracol

Membru din: Mar Iun 06, 2006 21:45
Mesaje: 4406
Ila scrie:
Lori, acum ca sa fim in clar, a fost mult vina mea ca nu am deschis multe din topicurile mele cu mentiunea "doar celor interesati!"


Ila, vina ta n-a fost niciunde! De altfel, nici nu te-am invinovatit eu de nimic! Ziceam doar ca parerile tale nasc obiectii si controverse (multe din ele constructive, unele insa deviaza mult de la topic) si asta pentru ca masa populatiei, implicit a NN-istelor, practica metode total diferite de ale tale in anumite situatii, tu adoptand conceptii pe care masa nu le agreeaza sau, daca ma pot exprima asa, ai un stil de viata mult diferit de al majoritatii (ma refer la anumite pareri expuse la alte topicuri, dar nu redeschid discutii care nu-si au locul la acest topic). Asta face ca cei care nu practica sau nu agreeaza anumite metode sa "sara la atac" si de cele mai multe ori, pe langa tema subiectului, discutia se incinge nu de la pareri, ci de la mis-interpretarea (daca se poate spune asa) a anumitor fraze sau cuvinte, atat din partea ta, cat si a altor persoane implicate in controversa. Eu cred ca o atitudine mai putin ofensiva din partea tuturor ar fi mult mai constructiva!
Personal, de exemplu sunt impresionata si mi se pare remarcabila, din anumite puncte de vedere, teoria EC, insa am fost in total dezacord cu pareri de-ale tale expuse la alte topicuri. Asta insa nu m-a determinat niciodata sa atac stilul tau de viata sau alegerile personale, sa jignesc, sa creez dispute inutile.

Inchei aici, ca deja am fost mult inafara topicului :oops: , sperand ca discutiile sa continue intr-o linie mai civilizata, pentru ca unii chiar vor sa beneficieze de experienta personala impartasita de tine.

_________________
Imagine
Din Regulamentul forumului:
Evitati posturile care contin doar "Subscriu", "De acord", "Lol" si altele de genul acesta, care in fond nu spun nimic! E preferabil sa emiteti si o parere proprie, in ideea unei comunicari mai de substanta.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 19, 2007 22:40 
Neconectat
De-al casei
De-al casei
Avatar utilizator

Membru din: Lun Oct 17, 2005 17:06
Mesaje: 562
Localitate: Montréal, Canada
Citat:
Personal, de exemplu sunt impresionata si mi se pare remarcabila, din anumite puncte de vedere, teoria EC, insa am fost in total dezacord cu pareri de-ale tale expuse la alte topicuri. Asta insa nu m-a determinat niciodata sa atac stilul tau de viata sau alegerile personale, sa jignesc, sa creez dispute inutile.


deja suntem mult in castig si-ti multumesc!
este una din atitudinile pe care nu pot decat sa le apreciez
invatam sa ne acceptam chiar daca nu putem imbratisa convingerile celuilalt
inca o data multumesc!

_________________
Imagine

Imagine


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Dec 20, 2007 15:26 
Neconectat
Oracol
Oracol

Membru din: Mar Iun 06, 2006 21:45
Mesaje: 4406
Ila, era cam "varza" in capul meu din cauza treburilor cand am scris mesajele anterioare, dar ma bucur ca in cele din urma esenta ai putut-o extrage. Ai 2 copii minunati iar stilul de viata al fiecareia e o alegere absolut personala, asa ca n-are de ce sa se provoace atatea disensiuni, cat timp pe mine nu ma afecteaza alegerile tale, ci doar voi beneficiati sau nu de ele. Si, cand rezultatul alegerilor se vede in comportamentul si in manifestarile celor 2 pui minunati ai tai, nu am cum sa nu apreciez asta!
Si uite: topicul acesta deschis de tine e preferat de mine pentru ca noi pornisem foarte bine cu olita pe la 9 luni si asa am tinut-o pana pe la 1.5 ani, dupa care, am ratat total procesul si am ajuns la 2 ani tot cu pampers. De ce? Pentru ca n-am putut s-o mai urmaresc pe Ioana indeaproape, nu i-am mai acordat atentie maxima ca sa vad cand are de satisfacut necesitati fiziologice, intr-un cuvant n-am mai stat non-stop cu ea (statea la mama cateva ore pe zi). Atunci a inceput sfarsitul olitei pentru noi, Ioana n-a fost supravegheata din punctul asta de vedere, a inceput sa faca in pampers si asa o tine si acum. Nu se mai manifesta in niciun fel cand face ceva, incat imi vine sa renunt la olita pana la primavara, cand se incalzeste, ca s-o tin fara pampers sa vad cum reactioneaza daca o las uda putin. Deja are juma' de an de cand n-a mai facut nimic la oala si cand ma gandesc ca eram apropae de a renunta total ziua la pampers pe la 1 an si cateva luni...

_________________
Imagine
Din Regulamentul forumului:
Evitati posturile care contin doar "Subscriu", "De acord", "Lol" si altele de genul acesta, care in fond nu spun nimic! E preferabil sa emiteti si o parere proprie, in ideea unei comunicari mai de substanta.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Elimination Communication
MesajScris: Joi Aug 22, 2013 16:25 
Neconectat
Moderator
Moderator
Avatar utilizator

Membru din: Mie Noi 01, 2006 16:41
Mesaje: 2651
Localitate: Bucuresti
Cum era expresia aia in limba engleza?
Sau mai bine scris
Mare Tie gradina Doamne

Eu nu am citit pana azi acest topic. Nici nu am stiut de el. L-am gasit intamplator.

Stiu cine este Ila. Dar nu am sa scriu nimic despre ea.

Eu nu am inceput olita fetelor. E cazul?

Asta cu EC... e inventata afara.
Nu sunt de acord cu ea. Si daca nu as fi fost la prezentarea pampers...cine stie ce as fi scris.

Cum de am pierdut eu topicul asta?

Sa tin legat copilul de mine ca sa-i simt pishu. #-o

Oricum o sa mai citesc iar postarile lui Ila ca din ce a scris ea, nu am inteles mai nimic, sincera sa fiu.

_________________
Jurnalist NN Articole
Imagine
Imagine


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 109 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
 

Not here...