la cafenea, forum

Cadrele de mers ofera libertate

publicat: 12.02.2015; autor: M. Cezar

femeie cu cadru de mers Batranetea aduce cu sine o serie de probleme, cel mai frecvent legate de mobilitate, pe care cu totii le vom experimenta la o varsta inaintata. Din fericire zilele in care batranii erau pusi in situatia de a se folosi de un simplu bat din lemn pentru a-si spori mobilitatea au apus, iar astazi exista o sumedenie de mijloace moderne si eficiente pentru o libertate de miscare sporita. Acum ne vom opri la cadrele de mers.

Cadru de mers este unul dintre cele mai populare instrumente care permit persoanelor in varsta sa se deplaseze cu usurinta fara a beneficia de ajutorul altora. Construite din materiale usoare si deosebit de rezistente, aceste cadre sunt disponibile intr-o gama larga de modele sau culori, iar unele beneficiaza chiar si de accesorii demne de luat in considerare.

Orice batran care opteaza pentru aceste cadre de mers are o serie de avantaje pe care nu le poate obtine altfel. In primul rand trebuie sa amintim despre stabilitatea foarte mare pe care echipamentele respective o aduc dupa sine. Oricine vrea sa mearga pana la magazin, sa-si viziteze rudele sau sa duca la bun sfarsit o lista de activitati zilnice poate sa o faca atat timp cat foloseste un cadru de mers.

cadre de mers Multe cadre de mers beneficiaza de roti atasate pentru un control eficient si o manevrabilitate sporita. Trebuie avut in vedere ca un varstnic care se afla in imposibilitatea de a se deplasa singur nu poate ridica de la sol o structura metalica de o greutate apreciabila. Chiar daca materialele din care este facut acest echipament sunt ultrausoare, procesul frecvent de a ridica un cadru de mers poate deveni obositor mai ales daca sunt asociate si alte patologii cardiovasculare.

Modelele de cadre de mers cu doua roti au un design simplu: in partea din fata sunt atasate rotile, iar partea din spate este dotata cu doua picioruse pentru stabilitate, astfel ca beneficiarul acestui echipament are posibilitatea de a se deplasa foarte usor pe distante mari. Stabilitatea este sporita prin insasi cele patru puncte care se afla in contact cu solul, din care doua in permanenta. Singurele probleme apar in momentul in care sunt intalnite obstacole, deoarece cadru de mers trebuie ridicat, iar rotile constituie o greutate suplimentara.

batran cu rolator Un alt model demn de luat in considerare este cadrul de mers cu trei roti. Fiind construit pe principiul unei triciclete, acesta face contact in permanenta cu solul prin intermediul rotilor oferind o stabilitate si mai mare decat alte modele. Particularitatea acestui cadru este manevrabilitatea deosebit de mare, astfel ca a merge cu ajutorul lui nu presupune un efort prea mare. Dispozitivul mai sus amintit este dotat cu frane la mana de tipul celor de la bicicleta, astfel ca in momentul in care batranul se sprijina cadrul de mers este in totalitate ancorat la sol.

Iata doar doua dintre modelele de cadre de mers care exista la ora actuala pe piata. In functie de necesitatile pe care le ai precum si de buget, poti opta pentru cadre de mers cu o functionalitate mult mai mare decat cele uzuale. Spre exemplu unele sunt dotate cu un cos pentru cumparaturi, manere cauciucate si asa mai departe.

In cazul in care sunteti interesati de astfel de produse ortopedice, va propunem sa vizionati gama de cadre de mers puse la dispozitie de Magazinul Ortopedic.