la cafenea, forum

Bijuteriile handmade - un trend in expansiune

publicat: 29.08.2013; autor: Adina Lazar

Bijuteriile handmade reprezinta un nou trend in Romania. Atat ca tip de activitate cat si ca gen de bijuterii, creind un nou gen de moda in accesorii. Aceste bijuterii executate manual au un farmec aparte, sunt unicat, sunt pentru toate gusturile si pentru toate varstele. Ca tip de ocupatie, sa creezi bijuterii handmade poate reprezenta un adevarat job daca stii cum sa-l promovezi. Veniturile sunt pe masura efortului depus si a creativitatii tale!

In Romania, tot mai multe femei, de toate varstele, pornesc in aventura crearii de bijuterii handmade. Fie din dorinta de a avea un venit in plus, fie din dorinta de a practica o activitate relaxanta, bijuteriile facute in casa reprezinta un mod de relaxare care poate produce si ceva venituri. In randul creatoarelor de bijuterii handmade se gasesc foarte multe studente si foarte multe tinere creative care au nevoie de venituri in plus si care apeleaza la aceasta activitate practicata in timpul liber. Cu un fir de ata si cateva margele colorate, acestea isi pot castiga banii de buzunar dezvoltand in timp o intreaga afacere. De la inele la brose, de la coliere la margele delicate, bratari, sau tot felul de bijuterii din margele, toate tipurile de bijuterii facute in casa sunt valoaroase atat din prisma faptului ca s-a depus un efort real pentru a fi realizate cat si din prisma ideilor si delicatetii cu care sunt facute. Si cu cat sunt mai delicate si migaloase, cu atat pretul lor material si sentimental creste.

Bijuteriile handmade, fata de restul bijuteriilor de pe piata, au avantajul de a fi unicat, de a fi originale. De asemenea, acestea au rolul de a personaliza si de a oferi viata oricarei tinute. Exista posibilitati multiple pentru realizarea bijuteriilor handmade, sunt diverse materiale, tehnici, prelucrari, iar combinarea acestora poate da nastere unor accesorii unice, de exceptie. De la bijuterii delicate si elegante, potrivite tinutelor de seara sau tinutelor office, la bijuterii incarcate, colorate sau uni, potrivite tinutelor vesele, degajate. Bijuteriile executate manual pot "imbraca" nenumarate aspecte: seturile hippy, potrivite sezonului estival, seturile din pietre semipretioase, din margele, cele din perle pot oferi un efect unic unei rochite de vara, vaporoasa.

Succesul bijuteriilor handmade se datoreaza si trendului in care a patruns Romania, de cativa ani de zile. Lucrarile manuale, indiferent ca vorbim de bijuterii, de mobilier din materiale reciclabile sau de alte creatii proprii, tot ceea ce tine de domeniul handmade, sunt extrem de bine apreciate in alte tari. Fata de produsele realizate in masa, lucrarile handmade ofera oamenilor posibilitatea sa isi personalizeze locuintele, tinutele, viata, cu elemente unice, care sa-i defineasca. Acest curent, care se poate confunda si cu trendul hippy, a condus catre tot mai multi tineri dornici de afirmare prin autenticitate si unicitate. Si bijuteriile handmade fac parte, si au un loc de cinste, din acest trend cu mare succes.