la cafenea, forum

Atributiile unui comisionar vamal din Bucuresti

publicat: 23.09.2015; autor: S. Lazaroiu

Daca te-ai intrebat ce face un comisionar vamal din Bucuresti sau din oricare alt oras al tarii atunci trebuie sa iti spun ca acesta indeplineste unele dintre cele mai importante etape legate de importul si exportul marfurilor. Un comisionar vamal din Bucuresti, spre exemplu, este o persoana juridica ce are rolul de intermediar intre o companie si vama, asadar acesta imbunatateste logistica firmei si facilitateaza foarte mult procesul de intrare si iesire a marfurilor din tara.

lucrator vamal Exista cateva criterii care departajeaza aceste persoane juridice. Indiferent ca vorbim despre un comisionar vamal din Bucuresti sau din alte orase ale tarii, de la frontiera sau nu, experienta este unul dintre avantajele cele mai mari, deoarece aceasta reprezinta un plus de incredere ca serviciile oferite sunt printre cele mai bune si ca intreg procesul de vamuire a marfurilor va fi executat corect si eficient.

Una dintre atributiile unui comisionar vamal din Bucuresti - capitala a fost luata drept exemplu - este declararea marfurilor in detaliu in fata autoritatilor. In momentul in care acestea sunt prezentate la vama cu scopul de a intra, de a iesi sau de a tranzita teritoriul tarii marfurile trebuie declarate, iar taxele datorate statului trebuie calculate si platite. In ambele cazuri un comisionar vamal din Bucuresti - daca in acest oras se executa procesul de vamuire - va fi cel care va duce la bun sfarsit toate cele necesare. Mai mult decat atat, in situatia in care titularul operatiunii nu a platit taxele aferente acestea trebuie achitate de catre comisionar.

Pe langa declararea marfurilor in detaliu, un comisionar vamal din Bucuresti sau din localitatea unde are loc procesul de vamuire este obligat sa prezinta continutul propriu-zis si marfa. Daca este necesar acesta va dezambala marfa, o va prezenta si ulterior o va ambala din nou fara a provoca nicio stricaciune, aceasta fiind una dintre obligatiile persoanei juridice mai sus mentionate. Prin urmare echipamentele necesare manipularii marfurilor precum si personalul speciliazat care sa execute aceste operatiuni sunt doua aspecte obligatorii de indeplinit de catre persoana juridica ce are rolul de intermediar, fie ea un comisionar vamal din Bucuresti sau de oriunde.

Depozitarea si conservarea marfurilor in conditii perfecte cade tot in sarcina unui comisionar vamal din Bucuresti in situatia in care capitala reprezinta totodata si locul unde se desfasoara procesul de vamuire. Acesta trebuie sa posede suficiente spatii de depozitare corect amenajate, deoarece este raspunzator de integritatea bunurilor.

Avand in vedere toate aceste etape ce tin strict de manipularea marfurilor la care se mai adauga si documentele necesare in vama precum si actele care trebuie completate sau calcularea taxelor aferente statului se poate afirma ca munca unui comisionar vamal din Bucuresti nu este foarte usoara si nici nu difera cu munca unei astfel de persoane juridice din alte locatii ale tarii.